Get Adobe Flash player

Nieuws

Huiveren op en rond Oudstrijdersplein

Het Kermiscomité Villezjiel of Vollezele loopt warm voor weer drie huiveringwekkende dagen op en rond het Oudstrijdersplein. Hun Halloweenkermis gaat door op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober. 'Hoogepunt wordt de wandeling naar Kasteeldomein Steenhout', zegt voorzitter Ludo Persoons. 'Dit keer is er een optreden in de lucht. Wat het precies wordt, verklappen we niet. De voorbereidingen zijn volop bezig. Eén ding is zeker: het wordt spectaculair.'

De dames en heren van Kermiscomité Vollezele hebben ondertussen een patent op een stevig programma. Voor elk wat wils is bij hen geen cliché. Aan afwisseling en verrassingen geen gebrek, al blijven de sterkhouders behouden. Dat zijn natuurlijk de fuiven, het vuurwerk, de Miss en Mister Halloweenverkiezing, de Brillantworp, maar boven alles de Halloweenwandeling met als climax hét optreden in Kasteeldomein Steenhout.

'Vorig jaar pakte ballet Feniks onder leiding van juf Heidi uit met een wervelend spektakel op het water', herinnert Ludo Persoons zich nog. 'Dat werd enorm gesmaakt door het publiek. We konden op save spelen en de stunt herhalen, maar we kiezen ook nu weer heel bewust voor het avontuur. Ik verklap alleen dat alles zich dit keer in de lucht afspeelt. De voorbereidingen zijn bezig, maar je moet het zien om het te geloven.'

Dus zit er niets anders op dan op zaterdag 19 oktober ons stevigste schoeisel aan te trekken, drie euro te betalen en ons onder te dompelen in de wondere wereld van Halloween. Tijd voor verveling zal er niet zijn. Om elke hoek loert de ene verrassing na de andere.

Maar daarmee houdt het niet op. Als bewijs het programma hieronder.

Op vrijdag 19.30 uur wordt de kermis feestelijk ingespeeld door fanfare De Hoop. Deze werd in 1877 opgericht. Stichtende leden zijn naar het schijnt niet meer in leven. Van 21.30 tot 3.30 uur spelen DJ De Weerdt, DJ Vaganz&Slynx en DJ Zorn het bloed vanonder onze nagels met 'Night of the Living Dead'. Om 21.30 uur geven de organisatoren er een lap op met een gratis vat.

Op zaterdag 20 oktober wordt de aftrap gegeven door de spelers van het petanquetornooi. Verschillende streekploegen bekampen elkaar in dit bloedstollende tornooi. Van 13 tot 17 uur kunnen de kinderen zich laten schminken onder leiding van Danielle Van de Wiele.

Voor het eerst organiseert Viva Villezjiel een jogging voor kinderen en volwassenen. De eerste start wordt gegeven om 13.30 uur. Tussendoor treedt Ballet Feniks op. Zij brengen een wervelend spektakel voor jongens en meisjes van vijf tot en met vijfentwintig jaar.

Wie kans wil maken om Miss of Mister Halloween te worden, kan zich vanaf 17 uur inschrijven. Een jury gaat op zoek naar de best verklede man en vrouw, maar ook kinderen van 6 tot 14 jaar kunnen hun kans wagen. Buiten hun prijs mogen zij op zondag pralines gooien voor de Billantworp.

Om 17.30 uur worden de eerste deelnemers aan de Halloweenwandeling losgelaten. Maar misschien is wachten hier de boodschap. Het lijkt een evenement dat vooral in het duister zijn surplus krijgt. Ondertussen geven de juryleden hun ogen de kost en kiezen zij hun Miss en Mister Halloween.

Om 21.30 uur treedt Nicky Jones op in de tent. Om 23.30 uur is het de beurt aan Bram en Lennert, twee gitaarvirtuozen uit Ninove. Zij brengen op een heel eigen manier tal van covers.

Zondag 20 oktober begint als een kopie van zaterdag met een petanquetornooi en grime. Om 14 uur is er in samenwerking met de gemeentelijke basisschool en ouderraad van Vollezele een kinderwandeling. Deze is gratis. Om 15.30 uur is er een optreden van Ballet Feniks. Van 17 tot 18 uur worden allerlei winnaars aan verschillende wedstrijden bekendgemaakt. Zo is er een prijs voor het mooist versierde huis tijdens de Halloweenwandeling.

Om 18 uur mag er gegraaid en geklauwd worden, want dan vliegen honderden pralines door de lucht. De winnaar gaat lopen met een bronzen replica van het trekpaard Brillant op het Oudstrijdersplein. De waarde wordt door de organisatoren geschat op 500 euro. De politie houdt het op hetzelfde bedrag.

Om 19 uur is er een optreden van de Belgische cover band So we meet again en om 20.30 uur is er een spetterend vuurwerk.

(bron : lsg / nieuwsblad.be)

Evenementen

Facebook

  • img1_06.jpg
  • img1_03.jpg
  • img1_05.jpg
  • img1_02.jpg
  • img1_01.jpg
  • img1_04.jpg