Get Adobe Flash player

Nieuws

16e Baljuwtochten

Persbericht : 12 augustus 2015

DE LOKALE WANDELCLUB PAREL VAN HET PAJOTTENLAND® Vollezele-Galmaarden

ORGANISEERT OP 30 augustus DE ZESTIENDE EDITIE van

BALJUWTOCHTEN

Waarschijnlijk de mooiste zomerse wandeling

                   in het mooie PAJOTTENLAND

 

Voor de 16de maal worden de Baljuwtochten georganiseerd.

 We hebben ons uiterste best gedaan om een uitgelezen wandelparcours uit te stippelen.

Via tal van onverharde wegen en paadjes loodsen we de wandelaar langsheen tal van idyllische plekjes die eigen zijn aan het mooie Pajottenland. Tevens is het in dit glooiende landschap genieten van de talloze en adembenemende vergezichten.

 Centraal in onze wandeling staat de kronkelende Mark met zijn gerestaureerde Driscartwatermolen en de Eetveldewatermolen.

 Wanneer u kiest voor een wandeling van 4- 6- of 9-km wordt u via een lus naar Sint Leonardus gestuurd om dan langsheen de nog in werking zijnde Eetveldewatermolen en de kronkelende Mark terug naar de startplaats te keren.

 Vanaf 12-km trekken we richting Viane.

 Kiest u voor een wandeling van 25-km of meer, dan leidt het parcours u vanuit Viane naar het vredige Bever. De meeste afstanden lopen over een relatief vlak parcours.

Op de terugweg naar de startplaats worden enkel de wandelaars die hebben gekozen voor 21-,28-,35- of 42-km over de Bosberg gestuurd.

Een uitdaging maar zeker de moeite waard. Op onze tocht van Viane naar de startplaats stappen we door een mooi stukje natuurgebied.

Er kan worden gestart tussen 7u. en 15u. vanuit het uniek kader van het Gemeenschapscentrum Baljuwhuis, Kammeersweg 2 in Galmaarden. De aankomst dient wel ten laatste om 17u30 zijn bereikt.

Er is een ruime parking voorzien op 400-m van de startplaats.

Op de rustposten kan u even op adem komen bij een stevige pint of een lekkere bol soep van verse groenten. Voor de hongerige magen zijn er de belegde broodjes en uiteraard de mattentaarten. Dit alles tegen zeer democratische prijzen.

Een aanrader dus om uw zondag op een aangename en sportieve manier in Galmaarden door te brengen.

Verantwoordelijke = Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Raymond Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel. 054/56 73 74 GSM 0474 69 38 29 ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Meer Info op onze nieuwe website: http://parelvanhetpajottenland.be/laatste-zondag-augustus-baljuwtochten/

 

 

 

 

 

 

 

 

Evenementen

Facebook

  • img1_02.jpg
  • img1_03.jpg
  • img1_06.jpg
  • img1_05.jpg
  • img1_01.jpg
  • img1_04.jpg