Get Adobe Flash player

Eventing Vollezele 2018

Met heel veel trots stelt de VLP-eventingcommissie de nieuwe eventingwedstrijd in Vollezele voor. De wedstrijd vindt plaats op zondag 1 juli 2018 op een nieuw wedstrijdterrein, namelijk het prachtige Kasteeldomein Steenhout.

Voorgaande jaren werd de locatie al gebruikt voor menwedstrijden waardoor er zich op het terrein reeds een spectaculaire waterpartij bevindt. Naast de wedstrijden in Nokere en Anzegem kunnen de eventingruiters en -amazones nu ook in Vollezele deelnemen aan een wedstrijd in een unieke en authentieke omgeving.

 

Jullie kunnen deelnemen aan volgende reeksen:

  • Jumpingcross (zonder dressuur): niveau 90cm
  • CNC: L(100), J5(100), PL(100), M(110), J6(110)

Olympisch ruiter, coach van de junioren en young riders en parcoursbouwer van verschillende eventingwedstrijden Hendrik Degros zal het crossparcours en de sprongen ontwerpen. Het belooft dus de moeite te worden!

Memorial Walters Wauters

Vandaag (30/09/2017) en morgen (01/10/2017) gaat op de Congoberg de Memorial Walter Wauters door.

Op zaterdag worden de kunsten getoond tijdens een Cyclocross en op zondag kan u genieten van een fietstoertocht.

 

 

18e Baljuwtochten

DE LOKALE WANDELCLUB PAREL VAN HET PAJOTTENLAND® Vollezele-Galmaarden

ORGANISEERT OP zondag 27 augustus DE ACHTTIENDE EDITIE van de

 

BALJUWTOCHTEN (Beschermde tocht)

 

In het Stiltegebied flaneren op de flanken van Congoberg en Bosberg.

 

STARTPLAATS: Baljuwhuis, Kammeersweg Galmaarden.

AFSTANDEN: 4-,6-,9-,12-,16-,21-,25-,28-,35-,42-km.

 

Vanuit het historisch kader, het gemeentelijk trefcentrum “Het Baljuwhuis” met zijn rustgevende tuin, worden de wandelaars door dit uniek stukje natuur geloodst.

Voor de 18de editie bewandelen we hoofdzakelijk de wandelpaadjes en landelijke wegeltjes die zich kronkelend een weg zoeken in het glooiende landschap tussen de Congoberg en de Bosberg. Dit wandelparadijs bezorgt u dan ook een enige beleving doorheen het Stiltegebied. Langsheen de uitgestrekte akkers en weilanden ontdekken we in een oase van rust de vele idyllische plekjes en de mooie vergezichten.

De wandelaars die de uitdaging aangaan om 28-, 35-, of 42-km te stappen, trekken via het Raspaillebos over de top van de Bosberg. Er is een rustpost ingebouwd in de nabije omgeving van de gotische Sint-Jan-de-Doperkerk te Nieuwenhove. De eigenlijke kerk met zijn achthoekige toren dateert vanuit de 13de eeuw.

Een tweede rustpost vindt u in de onmiddellijke omgeving van de Sint-Amanduskerk in het vredige Waarbeke. We denken en hopen dat deze Baljuwtochten u een aangename, gezellige en fijne wandeldag zal bezorgen in het prachtige Pajottenland.

Twee parcours (4 & 6 km) zijn voor rolstoelgebruikers voorzien.

Er kan tussen 7u en 15u vrij worden gestart. De aankomst dient wel vóór 18u worden bereikt.

Het treinstation van Galmaarden bevindt zich op 1200-m van de startplaats.

Voor meer info kan u contact opnemen met Raymond Dero: 054-56.73.74. of raymond.dero@skynet.be

 

Meer info : http://parelvanhetpajottenland.be/laatste-zondag-augustus-baljuwtochten/

2 verenigingen van Vollezele steunen ATD Vierde Wereld en de campagne STOP ARMOEDE gedurende de 20 KM door Brussel

PERSMEDEDELING 

 

Brussel, 22 mei 2017

 

 

 

Twee sportverenigingen van Vollezele-Galmaarden steunen de campagne STOP ARMOEDE Samen voor waardigheid van ATD Vierde Wereld aan de gelegenheid van de 20 km door Brussel.

 

 

Tien lopers van de Jogging Club Viva Villezjiel zullen aan de 20 km door

Brussel op zondag 28 mei deelnemen. Ze steunen zo de campagne van ATD Vierde Wereld STOP ARMOEDE

 

ATD Vierde Wereld is een internationale beweging, die in 1957 werd opgericht door Joseph Wresinski om grote armoede uit te bannen. Ze beschouwt armoede en uitsluiting als een schending van de mensenrechten. De beweging voert acties met personen en gezinnen in armoede voor de erkenning van hun waardigheid. Ze spoort de samenleving aan een partnerschap aan te gaan met de armste mensen en bevolkingsgroepen.

 

Zaterdag 18 februari 2017 lanceerde ATD Vierde Wereld de campagne STOP Armoede-Samen voor waardigheid in hartje Brussel. Dit naar aanleiding van diverse verjaardagen: 100 jaar geleden werd onze stichter, Joseph Wresinski, geboren en 60 jaar geleden ontstond onze beweging! Wij willen deze verjaardagen aangrijpen om wereldwijd mensen op te roepen om zich in te zetten om armoede halt te houden Meer info hier.

 

Dominique Foubert uit Tollembeek, secretaris van de Wandelclub Parel van het Pajottenland neemt ook eind mei voor de 38ste keer deel aan de 20 km door Brussel in de ploeg van ATD Vierde Wereld.

 

ATD Vierde Wereld heeft al 200 lopers ingeschreven Meer info hier

 

Contactpersoon: Dominique Foubert, “VIP 20 KM door Brussel” 37 deelnames) gsm 0475/67.14.91 20kmatd@gmail.com.

 

WZC De Zwaluw - Opentuindag

Evenementen

No current events.

Facebook

  • img1_01.jpg
  • img1_02.jpg
  • img1_04.jpg
  • img1_05.jpg
  • img1_03.jpg
  • img1_06.jpg